Onze dieren

Onze dieren stellen zich graag aan u voor

ezels
Ezels

De ezel is familie van het paard en heeft als kenmerken de lange oren, een pluim aan het eind van de staart, en een groot uithoudingsvermogen (en hun koppigheid?).

hollandse boergeiten
Afrikaanse boergeit

De Boergeit komt oorspronkelijk uit Zuid-Afrika. De Boergeit wordt veel ingezet voor landschapsbeheer. Doordat het karakter van deze geiten heel plezierig is kunnen ze ook goed naast schapen gehouden worden

schaap juultje
Schapen

We hebben een groot aantal schapen, in verschillende soorten en maten. Zo hebben we een een Ryeland schaap. Erg knuffelbaar! Bijzonder leuk zijn ook onze dwergschaapjes. De schapen, en vooral hun lammetjes, hebben een hoog knuffel gehalte. Ze zijn ook uitermate geschikt voor in de voorjaars- en paasboerderijen, omdat ze symbool staan voor de lente.

cavia's
Cavia’s

De cavia is een van de populairste huisdieren van Nederland. We hebben cavia’s in alle kleuren en maten.

konijnen
Konijnen

Het konijn is in Nederland een van de populairste huisdieren. Deze mogen dan ook niet ontbreken in de kinderboerderij. We hebben verschillend soorten konijnen. Denkt u bijvoorbeeld aan de witte konijnen, die uit een goochelaarshoed getoverd kunnen worden, of de gigantische vlaamse reuzen die groter zijn dan menig hond. Natuurlijk hebben we ook de lieve dwergkonijntjes, in alle vormen en kleuren.

kippen
Orpington kippen

De Orpington is een groot Engels kippenras. Het is een rijk bevederd ras met een brede borst, hoge rug en een relatief kleine kop en staart. De Orpington voornamelijk bekend geworden als tentoonstellingsras. Hun grote formaat en “zachte” verschijning gecombineerd met hun sprekende kleuren en vloeiende contouren maakt ze erg geschikt voor de mobiele kinderboederij.

kameel farah
Kameel

Een heel bijzonder dier is onze kameel Farah. Wie wil er nu niet een ritje op de kameel maken? Prijs op aanvraag.

angorageiten
Angorageiten

Angorageiten zijn wit gekleurde, middelgrote dieren. De beharing is lang en krullend. Ook de kop is volledig bedekt, waardoor de geit het aanzien heeft van een schaap. De bokken hebben naar achter staande hoorns, die de vorm hebben van een kurkentrekker. Ook de geiten zijn gehoornd. Deze hoorns zijn eenvoudiger en staan schuin naar achteren. Ze hebben hangende, spits toelopende oren.Het meest opvallende aan de angorageit is de wol, deze wordt ook wel mohair genoemd.